Personenalarmering & kosten

Het maakt niet uit welk alarm u kiest, ze werken allemaal via hetzelfde principe: bij nood drukt u op de alarmknop van uw alarmzender. Uw alarmapparaat brengt een spreek/luisterverbinding tot stand met de professionele alarmcentrale. De alarmcentralist belt hierna uw hulpverleners zodat u snel hulp krijgt. Als de alarmcentralist u niet hoort of verstaat bellen ze u eerst op om te controleren of u niet per ongeluk op uw alarmknop drukte. Als u niet op kunt nemen belt de alarmcentralist uw hulpverleners om te komen helpen. Bij de Basisalarmen komt de spreek/luisterverbinding tot stand via het basisstation. Bij het Uit & thuisstation zit de spreek/luisterverbinding in de draagbare alarmknop. Alle alarmen controleren zichzelf minimaal wekelijks op goede werking en als het tijd is om de batterij van uw alarmzender van een Basisalarm te vervangen krijgen wij van het systeem ruim van te voren bericht hierover.

Bent u veel thuis? Dan is één van de onderstaande Basisalarmen heel geschikt voor u.

Basisalarm

Ons Basisalarm met een alarmknop voor om de hals of om de pols wordt aangesloten op uw internetmodem in de woonkamer. Het bereik van de alarmzender is ongeveer 50 meter rondom het basisstation. In uw tuin of op uw balkon kunt u daarom meestal ook nog alarm slaan. U kunt de alarmzender gewoon omhouden onder de douche. Hij is spatwaterdicht.

Het Basisalarm kost € 20,75 per maand. Bestel uw Basisalarm

Links ziet u de zender als hij om de pols wordt gedragen en rechts als hij om de hals wordt gedragen.

 

voorbeeld van Halszender

In combinatie met het Basisalarm kunt u kiezen voor de volgende extra’s

 • Valdetectiezender. Deze alarmknop met valdetectie draagt u om uw pols. Om een val te kunnen detecteren zijn de snelheid en impact van de val op de pols cruciaal. Of de alarmknop met valdetectie uw val herkent en zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp is hier dus afhankelijk van. Zelf kunt u ook altijd op de alarmknop drukken voor hulp. 

  Als u de valdetectiezender neemt in plaats van de standaard alarmzender betaalt u € 9,95 per maand extra.

 • Welzijnsmeldingen. Bij Welzijnsmeldingen wordt bijvoorbeeld ingesteld dat u elke dag voor een bepaalde tijd op de gele knop op uw alarm moet hebben gedrukt om te laten weten dat het goed met u gaat. Als u niet op tijd drukt op de knop zoekt uw alarm contact met de alarmcentrale voor hulp. De instelling van de tijden gebeurt in overleg met u. Als u weggaat kunt u deze welzijnsmeldingen zelf (tijdelijk) uitzetten.

  Voor de functie van welzijnsmeldingen betaalt u € 4,00 per maand extra.

 • Sensoren en deurcontacten. Sensoren en deurcontacten zijn ideaal als u door een aandoening niet op een alarmknop kunt drukken of dat bij nood zou vergeten. Als de sensoren te lang geen beweging hebben waargenomen neemt uw alarmapparaat contact op met de alarmcentrale voor hulp. 

  Sensoren en deurcontacten kosten € 7,50 per maand per stuk.

Basisalarm Zeker

De naam zegt het al: met dit alarm bent u er extra zeker van dat u kunt alarmeren bij nood. Dat komt doordat dit alarm èn wordt aangesloten op uw internetmodem in de woonkamer èn een sim heeft die de werking van het alarm overneemt als uw internet uitvalt. Ook dit Basisalarm Zeker wordt geleverd met een alarmknop voor om de hals of de pols.

Het bereik van de alarmzender is ongeveer 50 meter rondom het basisstation, dus meestal kunt u in uw tuin of op uw balkon ook nog goed alarmeren. U kunt de alarmzender gewoon omhouden bij het douchen. Hij is spatwaterdicht.
Het Basisalarm Zeker kost € 23,25 per maand. Bestel uw Basisalarm Zeker

Links ziet u de halsversie van de alarmknop en rechts de polsversie.

Basisalarm GSM

Het Basisalarm GSM is geschikt voor wie geen internetaansluiting in de woning heeft. Dit alarm is voorzien van een sim om te kunnen alarmeren. U kunt kiezen uit een pols- of halszender en hiermee douchen. Het bereik van de zender is ongeveer 50 meter.  Het Basisalarm GSM kost € 25,75 per maand. Bestel uw Basisalarm GSM

In combinatie met het Basisalarm Zeker en het Basisalarm GSM kunt u kiezen voor:

 • Valdetectiezender. Deze alarmknop met valdetectie draagt u om uw pols. Om een val te kunnen detecteren zijn de snelheid en impact van de val op de pols cruciaal. Of de alarmknop met valdetectie uw val herkent en zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp is hier dus afhankelijk van. Zelf kunt u ook altijd op de alarmknop drukken voor hulp. 

  Als u de valdetectiezender neemt in plaats van de standaard alarmzender betaalt u € 9,95 per maand meer.

Uit & thuisalarm

Ons Uit & thuisalarm werkt in en om uw woning, maar ook in de rest van Nederland! Dit alarm is dus heel geschikt als u nog vaak alleen op pad gaat. U draagt de alarmknop om uw hals. Als u op de alarmknop drukt komt er een spreek/luisterverbinding tot stand met de alarmcentralist via uw alarmknop. De alarmcentralist ziet dan waar u bent: buiten aan de hand van GPS en thuis door de bluetooth thuisherkenning van uw oplaadstation. Zo kan de alarmcentralist uw hulpverleners altijd naar de juiste plaats sturen. 

Bijzonderheden bij dit alarm:
– u kunt overal alarm maken, waar u ook bent
– u kunt uw alarmknop omhouden met douchen
– er zit een app bij voor de familie. Met deze app kan uw familie zien of uw alarm is opgeladen en uw locatiegegevens zien (met vertraging). Als u alarmeert zijn de locatiegegevens wel actueel.
– er zit standaard valdetectie in de alarmzender
– als u weggeweest bent moet u binnen 10 meter van uw oplaadstation komen voordat deze herkent dat u “thuis” bent.

Het Uit & Thuisalarm kost € 24,50 per maand en de eenmalige activatiekosten voor het platform zijn € 25,00. Bestel uw Uit & thuisalarm

Kosten van de installatie

Installatie en uitleg door onze monteur kost eenmalig € 75,-. Bij vergoeding door uw zorgverzekeraar zijn deze prijzen lager. Als u geen vergoeding van een zorgverzekeraar ontvangt en wij geen kluisje hoeven te plaatsen kunt u er ook voor kiezen om uw alarm zelf te installeren (of door uw mantelzorger). Wij sturen u dan eerst de huurovereenkomst ter ondertekening en daarna het alarm (met duidelijke aansluitinstructie). Dit kost eenmalig € 25,-.Als we naast een alarm ook een Phoniro slot of kluis installeren ten behoeve van de thuiszorg berekenen we hiervoor eenmalig € 20,00 installatiekosten. Het ophalen van uw slot of kluis bij beëindiging van het abonnement wordt hiermee gratis.

Automatische incasso

De maandelijkse en eenmalige kosten (voor de installatie) betaalt u aan ons via automatische incasso. Uiteraard vragen we daarvoor eerst uw toestemming. Bij bewindvoering overleggen wij met de bewindvoerder over de wijze van incasseren of factureren. Bij bewindvoering berekenen wij een borg.