RSVO & uw zorgverzekeraar

Contact kunnen maken met de alarmcentrale via uw persoonlijke alarm kan het verschil betekenen tussen wel of niet geholpen worden in een noodsituatie. Wij adviseren u daarom om uw beslissing om wel of geen personenalarmering te nemen niet af te laten hangen van uw zorgverzekeraar.

Vergoeding vragen

Hoe werkt dat nu? Toestemming voor vergoeding vragen bij uw zorgverzekeraar? De zorgverzekeraars in Nederland zijn VGZ, Achmea, CZ, Menzis, DSW, ONVZ, Zorg en Zekerheid, ASR, Eucare en Eno. Wij zijn een gecontracteerde leverancier van ASR, CZ, Menzis, DSW, ONVZ en Zorg en Zekerheid. Daar vallen dan ook alle labels van die verzekeraars onder.

Stuur ons een bestelling voor het door u gewenste alarm en upload het ingevulde medische indicatieformulier. De achterkant hiervan mag door uw huisarts of andere behandelend arts worden ingevuld. U kunt hiervoor het algemene medische indicatieformulier gebruiken, of de speciale voor CZ, Ohra of Nationale Nederlanden.
Als u het alarm alleen wilt als u vergoeding krijgt zet u in de bestelling bij de vrije tekst: “onder voorbehoud van goedkeuring medische indicatie”.

De medische indicatie mogen we òf zelf beoordelen òf sturen we ter beoordeling naar uw zorgverzekeraar. U ontvangt bericht over goed-of afkeuring.

Bij gecontracteerde zorgverzekeraars mogen wij bij goedkeuring rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraar. U betaalt (via automatische incasso) alleen de eigen bijdrage voor het abonnement op de alarmcentrale.

Bij niet gecontracteerde zorgverzekeraars mag u bij goedkeuring zelf declareren. U betaalt  het bedrag wat op de website staat (via automatische incasso) voor uw alarm en verstrekken u elke maand via de mail een kostenoverzicht om te kunnen declareren. 
Als u een restitutiepolis heeft is de vergoeding waarop u recht heeft vergelijkbaar met wanneer u uw alarm afneemt bij een gecontracteerde leverancier. Als u een naturapolis heeft scheelt de hoogte van de vergoeding hooguit een paar euro per maand als u kiest voor ons in plaats van voor een gecontracteerde leverancier. 

 

 

Vragen?

Bestel vandaag nog uw personenalarmering en wacht niet tot alles is geregeld met uw zorgverzekeraar. Zo heeft u al snel hulp bij nood. 

Of bel ons voor meer informatie op  035-6239900.