RSVO & thuiszorg

Als uw vader of moeder bij ons een persoonlijk alarm huurt kunnen zij kiezen of zij bij nood door eigen hulpverleners of door professionele hulpverleners geholpen willen worden. Om ervoor te zorgen dat uw familielid wordt geholpen door iemand met verstand van zaken, werken wij door heel Nederland samen met thuiszorgorganisaties. Hun speciale teams zijn dag en nacht bereikbaar voor de alarmcentralisten van de alarmcentrale. Dus als uw vader of moeder alarm maakt kunnen de thuiszorgmedewerkers snel helpen. Voor alarmopvolging door de thuiszorg rekenen zij wel kosten. Deze varieren per thuiszorg.

Regelen

Als u kiest voor thuiszorg, neem dan zelf vooraf contact op met de thuiszorg van uw keuze. U geeft dan aan dat uw vader of moeder gebruik wil maken van 24-uurs Alarmzorg in combinatie met personenalarmering van RSVO-alarmering. Zij laten u dan weten hoe de procedure verder loopt. Zodra alles met de thuiszorg is geregeld, kunt u het alarm bij ons bestellen. 

Woont uw vader of moeder in Hilversum, de Gooi- en Vechtstreek, het Eemland of in (een specifiek postcodedeel van) Amersfoort? Dan kunt u kiezen voor alarmopvolging door een van onze Thuiszorgpartners: Amaris of Vivium.  Bij Amaris moet uw vader of moeder daar  dan wel in zorg zijn. Bij de bestelling van het alarm geeft u aan dat u de alarmopvolging wil van die thuiszorg en wij regelen ook de aanmelding voor alarmopvolging en toegang tot de woning in het geval van Amaris.  Bij Vivium meldt u uw vader of moeder daar zelf aan voor de alarmopvolging. Als uw vader of moeder in zorg is bij HilverZorg kunnen zij ook een alarm van ons huren met alarmopvolging door HilverZorg. Dit kunt u echter niet rechtstreeks bij ons bestellen. Informeer hiernaar bij de wijkverpleegkundige van uw vader of moeder. Net als bij Amaris regelen wij voor HilverZorg dan ook de toegang tot de woning.

Phoniro toegangssysteem

In combinatie met Amaris en HilverZorg leveren wij een veilig toegangssysteem. Met dit systeem kan de juiste thuiszorgmedewerker heel eenvoudig bij uw vader of moeder naar binnen met een app op de smartphone. Dit Phoniro toegangssysteem huurt uw vader of moeder dan bij ons samen met het alarm. Download hier de Phoniro-folder en bekijk het Phoniro-filmpje.

Samenwerken

Wij zijn altijd bereid om samen te werken met de thuiszorg van uw keuze om ervoor te zorgen dat uw vader of moeder geholpen wordt. Bel ons gerust voor meer informatie als u vragen heeft.