Personenalarmering & kosten

U kunt kiezen uit verschillende soorten personenalarmering zodat u kunt kiezen wat het beste past bij uw familielid of bekende.  Bij nood moet de knop van de alarmzender worden ingedrukt. Dan brengt het alarmapparaat een spreek/luisterverbinding tot stand met de professionele alarmcentrale. Of uw vader of moeder nu daadwerkelijk spreekt met de alarmcentralist of niet, de alarmcentralist belt de hulpverleners. Zij komen vervolgens helpen zodat de gebruiker van het alarm nooit lang op hulp hoeft te wachten.

Basisalarm

Ons Basisalarm werkt alleen in en om de woning en is daarom het ideale alarm als u veel thuis bent. Naar dit alarm heeft u verder geen omkijken.  De spreek/luisterverbinding bij alarm komt tot stand via het basisstation. 

Voordelen van uw Basisalarm:
* het alarm hoeft nooit opgeladen te worden
* de alarmknop kan om de hals of om de pols worden gedragen
* de alarmknop kan mee onder de douche
* het alarm controleert zichzelf wekelijks op goede werking
* voor € 9,95 per maand meer, kunt u kiezen voor een alarmzender met valdetectie
Deze alarmknop met valdetectie wordt om de pols gedragen. Deze kan een val herkennen en neemt dan zelf contact op met de alarmcentrale voor hulp als uw vader of moeder niet zelf op de alarmknop kan drukken.
* ook zonder vaste telefoonlijn of modem in de woonkamer kan er alarm worden gemaakt. Dan voegen we een GSM-module toe aan het alarm voor € 8,50 extra per maand.

Alarmknop zonder valdetectie​: Alarmknop met valdetectie:

Bestel nu ons Basisalarm . Dit kost € 19,50 per maand. 

Basisalarm Extra

Ons Basisalarm Extra werkt alleen in en om de woning en is op verschillende manieren te gebruiken. Dit alarm heeft een vaste telefoonlijn of een modem in de woonkamer nodig om alarm te kunnen maken. U kunt dit alarm gebruiken als een alarm met welzijnscontrole. Hierbij wordt bijvoorbeeld ingesteld dat u elke dag voor een bepaalde tijd op de gele knop op uw alarm moet hebben gedrukt om te laten weten dat het goed met u gaat. Als u niet op tijd drukt op de knop zoekt uw alarm contact met de alarmcentrale voor hulp. De instelling van de tijden gebeurt in overleg met u. Als u weggaat kunt u het zelf uitzetten. Het Basisalarm Extra kan ook worden gebruikt zonder de welzijnscontrole, maar met sensoren en deurcontacten en een alarmzender met valdetectie. Dit is ideaal als u zelf bij nood zou kunnen vergeten om op uw alarmknop te drukken of als u dit door een aandoening niet kunt. Als de sensoren te lang geen beweging hebben waargenomen neemt uw alarmapparaat contact op met de alarmcentrale voor hulp. De alarmknop met valdetectie kan een val herkennen en dan zelf via het Basisstation contact zoeken met de alarmcentrale voor hulp. Deze alarmknop draagt u om uw pols.

Sensor:  Deurcontact:

Voordelen van uw Basisalarm Extra:
* u hoeft uw alarm nooit op te laden
* u kunt bij de standaard alarmknop kiezen tussen dragen om de hals en om de pols
* u kunt gewoon douchen met uw alarmknop
* uw alarm kan u, voor € 7,50 per sensor of deurcontact per maand meer, helpen met alarmeren 
* het alarm controleert wekelijks of het nog goed werkt
* u kunt, voor € 5,95 per maand meer, kiezen voor een alarmzender met valdetectie

Bestel nu ons Basisalarm Extra. Dit kost € 24,50 per maand. 

Uit & thuisalarm

Ons Uit & thuisalarm werkt in en om uw woning, maar ook in de rest van Nederland! Dit alarm is dus heel geschikt als u nog vaak alleen op pad gaat. U draagt de alarmknop om uw hals. Als u op de alarmknop drukt komt er een spreek/luisterverbinding tot stand met de alarmcentralist via uw alarmknop. De alarmcentralist ziet dan waar u bent: buiten aan de hand van GPS en thuis door de bluetooth thuisherkenning van uw oplaadstation. Zo kan de alarmcentralist uw hulpverleners altijd naar de juiste plaats sturen. Ook als u zelf niets kunt zeggen op dat moment.  Dit alarm moet dagelijks worden opgeladen om te functioneren.

Voordelen van uw Uit & thuisalarm:
* u kunt overal alarm maken, waar u ook bent
* u kunt gewoon douchen met uw alarmknop
* u hebt de spreek/luisterverbinding met de alarmcentralist altijd bij de hand
* u hebt standaard valdetectie in de alarmknop zodat uw alarm zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp als het een val heeft gedetecteerd
* u heeft geen vaste telefoon of modem in de woonkamer nodig
* het alarm controleert continu of hij nog goed werkt
* u ontvangt een app voor de familie bij dit alarm. Hierin kan uw familielid zien of uw alarm aan of uit staat en een overzicht zien van wanneer u uw alarm op het oplaadstation hebt gezet. Als uw alarm bijna leeg is ontvangt uw familielid een berichtje dat uw alarm moet worden opgeladen. Ook kan in de app de locatie van uw alarm worden gezien. Deze locatiegegevens zijn echter alleen actueel op het moment dat u alarm maakt. Anders worden de locatiegegevens met een vertraging doorgegeven
* u kunt dit alarm heel eenvoudig zelf installeren

Bestel nu ons Uit & thuisalarm. Dit kost € 24,50 per maand. De eenmalige activatiekosten voor het platform zijn € 25,- 

Kosten van de installatie

Installatie en uitleg door onze monteur kost eenmalig € 75,-. Bij vergoeding door uw zorgverzekeraar zijn deze prijzen lager. Als u geen vergoeding van een zorgverzekeraar ontvangt en wij geen kluisje hoeven te plaatsen kunt u er ook voor kiezen om uw alarm zelf te installeren (of door uw mantelzorger). Wij sturen u dan eerst de huurovereenkomst ter ondertekening en daarna het alarm (met duidelijke aansluitinstructie). Dit kost eenmalig € 25,-.

Automatische incasso

De maandelijkse en eenmalige kosten (voor de installatie) betaalt u aan ons via automatische incasso. Uiteraard vragen we daarvoor eerst uw toestemming. Bij bewindvoering overleggen wij met de bewindvoerder over de wijze van incasseren of factureren.