Personenalarmering & kosten

U kunt kiezen uit verschillende soorten personenalarmering zodat u kunt kiezen wat het beste past bij uw familielid of bekende.  Bij nood moet de knop van de alarmzender worden ingedrukt. Dan brengt het alarmapparaat een spreek/luisterverbinding tot stand met de professionele alarmcentrale. Of uw vader of moeder nu daadwerkelijk spreekt met de alarmcentralist of niet, de alarmcentralist belt de hulpverleners. Zij komen vervolgens helpen zodat de gebruiker van het alarm nooit lang op hulp hoeft te wachten.

Basisalarm

Ons Basisalarm werkt alleen in en om de woning en is daarom het ideale alarm voor wie veel thuis is. Naar dit alarm heeft u verder geen omkijken.  De spreek/luisterverbinding bij alarm komt tot stand via het basisstation.

Voordelen van het Basisalarm:
* het alarm hoeft nooit opgeladen te worden
* de standaard alarmknop kan om de hals of om de pols worden gedragen
* de alarmknop kan mee onder de douche
* het alarm controleert zichzelf wekelijks op goede werking
* ook zonder vaste telefoonlijn of modem in de woonkamer kan er alarm worden gemaakt. Dan voegen we een GSM-module toe aan het alarm voor € 5,00 extra per maand.
* voor € 9,95 per maand meer, kunt u kiezen voor een alarmzender met valdetectie.
Deze alarmknop met valdetectie wordt om de pols gedragen. Om een val te kunnen detecteren zijn de snelheid en impact van de val op de pols cruciaal. Afhankelijk hiervan kan de alarmknop met valdetectie een val herkennen en zelf contact opnemen met de alarmcentrale voor hulp.

Alarmknop met valdetectie

voorbeeld van Halszender

Standaard alarmknop voor om uw hals                              voor om uw pols​

Bestel nu ons Basisalarm . Dit kost € 20,50 per maand.

 

Basisalarm Extra

Ons Basisalarm Extra werkt alleen in en om de woning en is op verschillende manieren te gebruiken. Dit alarm heeft een vaste telefoonlijn of een modem in de woonkamer nodig om alarm te kunnen maken. U kunt dit alarm gebruiken als een alarm met welzijnscontrole. Hierbij wordt bijvoorbeeld ingesteld dat uw familielid  elke dag voor een bepaalde tijd op de gele knop op het alarm moet hebben gedrukt om te laten weten dat het goed gaat. Als uw familielid niet op tijd drukt op de knop zoekt uw alarm contact met de alarmcentrale voor hulp. De instelling van de tijden gebeurt in overleg. Als uw familielid weggaat moet die de welzijnscontrole zelf uitzetten. Het Basisalarm Extra kan ook worden gebruikt zonder de welzijnscontrole, maar met sensoren en deurcontacten en een alarmzender met valdetectie. Dit is ideaal als uw familielid zelf bij nood zou kunnen vergeten om op uw alarmknop te drukken of dit door een aandoening niet kan. Als de sensoren te lang geen beweging hebben waargenomen neemt uw alarmapparaat contact op met de alarmcentrale voor hulp. De alarmknop met valdetectie kan een val herkennen en dan zelf via het Basisstation contact zoeken met de alarmcentrale voor hulp. Deze alarmknop draagt u om uw pols.

Sensor:  Deurcontact:

Voordelen van uw Basisalarm Extra:
* u hoeft uw alarm nooit op te laden
* u kunt bij de standaard alarmknop kiezen tussen dragen om de hals en om de pols
* u kunt gewoon douchen met uw alarmknop
* uw alarm kan u, voor € 7,50 per sensor of deurcontact per maand meer, helpen met alarmeren
* het alarm controleert wekelijks of het nog goed werkt
* u kunt, voor € 9,95 per maand meer, kiezen voor een alarmzender met valdetectie. Om een val te kunnen detecteren zijn de snelheid en impact van de val op uw pols cruciaal. Of de alarmknop met valdetectie uw val herkent en zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp is hier dus afhankelijk van. Zelf kunt u ook altijd op de alarmknop drukken voor hulp.

Bestel nu ons Basisalarm Extra. Dit kost € 24,50 per maand.

Uit & thuisalarm

Ons Uit & thuisalarm werkt in en om uw woning, maar ook in de rest van Nederland! Dit alarm is dus heel geschikt als uw familielid nog vaak alleen op pad gaat. Uw familielid draagt de alarmknop om uw hals. Als u op de alarmknop drukt komt er een spreek/luisterverbinding tot stand met de alarmcentralist via uw alarmknop. De alarmcentralist ziet dan waar uw familielid is: buiten aan de hand van GPS en thuis door de bluetooth thuisherkenning van het oplaadstation. Zo kan de alarmcentralist de hulpverleners altijd naar de juiste plaats sturen. Ook als uw familielid zelf niets kan zeggen op dat moment.  Dit alarm moet dagelijks worden opgeladen om te functioneren.

Voordelen van het Uit & thuisalarm:
* overal alarm maken, waar u ook bent
* gewoon douchen met uw alarmknop
* de spreek/luisterverbinding met de alarmcentralist altijd bij de hand
* standaard valdetectie in de alarmknop zodat uw alarm zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp als het een val heeft gedetecteerd
* geen vaste telefoon of modem in de woonkamer nodig
* het alarm controleert continu of hij nog goed werkt
* u ontvangt een app voor de familie bij dit alarm. Hierin kunt u zien of het alarm aan of uit staat en een overzicht zien van wanneer het alarm op het oplaadstation is gezet. Als het alarm bijna leeg is ontvangt u een berichtje dat het alarm moet worden opgeladen. Ook kan in de app de locatie van het alarm worden gezien. Deze locatiegegevens zijn echter alleen actueel op het moment dat alarm wordt gemaakt. Anders worden de locatiegegevens met een vertraging doorgegeven
* u kunt dit alarm heel eenvoudig zelf installeren

Bestel nu ons Uit & thuisalarm. Dit kost € 24,50 per maand. De eenmalige activatiekosten voor het platform zijn € 25,-

Kosten van de installatie

Installatie en uitleg door onze monteur kost eenmalig € 75,-. Bij vergoeding door de zorgverzekeraar zijn deze prijzen lager. Als uw familielid geen vergoeding van een zorgverzekeraar ontvangt en wij geen kluisje hoeven te plaatsen kunt u er ook voor kiezen om het alarm zelf te installeren. Wij sturen u dan eerst de huurovereenkomst ter ondertekening en daarna het alarm (met duidelijke aansluitinstructie). Dit kost eenmalig € 25,-.
Als we naast een alarm ook een Phoniro slot of kluis installeren ten behoeve van de thuiszorg berekenen we hiervoor eenmalig € 20,00 installatiekosten. Het ophalen van uw slot of kluis als u stopt met de alarmering wordt hiermee gratis.

Automatische incasso

De maandelijkse en eenmalige kosten (voor de installatie) betaalt u aan ons via automatische incasso. Uiteraard vragen we daarvoor eerst uw toestemming. Bij bewindvoering overleggen wij met de bewindvoerder over de wijze van incasseren of factureren. In dat geval kan er sprake zijn van een borg.

Folder

Wilt u alles nog eens rustig doorlezen in onze folder? bel ons gerust op 035-6239900 en vraag onze papieren folder aan.