Personenalarmering & kosten

Het maakt niet uit welk alarm u kiest, ze werken allemaal via hetzelfde principe: bij nood drukt uw familie op de alarmknop van uw alarmzender. Uw alarmapparaat brengt een spreek/luisterverbinding tot stand met de professionele alarmcentrale. De alarmcentralist belt hierna de hulpverleners zodat uw familielid snel hulp krijgt. Als de alarmcentralist deze niet hoort of verstaat bellen ze uw familielid eerst op om te controleren of deze niet per ongeluk op de alarmknop drukte. Als uw familielid niet op kan nemen belt de alarmcentralist de hulpverleners om te komen helpen. Bij de Basisalarmen komt de spreek/luisterverbinding tot stand via het basisstation. Bij het Uit & thuisstation zit de spreek/luisterverbinding in de draagbare alarmknop. Alle alarmen controleren zichzelf minimaal wekelijks op goede werking en als het tijd is om de batterij van uw alarmzender van een Basisalarm te vervangen krijgen wij van het systeem ruim van te voren bericht hierover.

Is uw familielid veel thuis? Dan is één van de onderstaande Basisalarmen heel geschikt.

Basisalarm

Ons Basisalarm met een alarmknop voor om de hals of om de pols wordt aangesloten op het internetmodem in de woonkamer. Het bereik van de alarmzender is ongeveer 50 meter rondom het basisstation. In de tuin of op het balkon kan daarom meestal ook nog alarm worden geslagen. De alarmzender kan gewoon om blijven onder de douche. Hij is spatwaterdicht.

Het Basisalarm kost € 20,75 per maand. Bestel het Basisalarm

Links ziet u de zender als hij om de pols wordt gedragen en rechts als hij om de hals wordt gedragen.

voorbeeld van Halszender          

In combinatie met het Basisalarm kunt u kiezen voor de volgende extra’s

 • Valdetectiezender. Deze alarmknop met valdetectie wordt gedragen om de pols. Om een val te kunnen detecteren zijn de snelheid en impact van de val op de pols cruciaal. Of de alarmknop met valdetectie de val herkent en zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp is hier dus afhankelijk van. Zelf kan  uw familielid ook altijd op de alarmknop drukken voor hulp. 

  Als u de valdetectiezender neemt in plaats van de standaard alarmzender betaalt u € 9,95 per maand extra.

 • Welzijnsmeldingen. Bij Welzijnsmeldingen wordt bijvoorbeeld ingesteld dat uw familielid elke dag voor een bepaalde tijd op de gele knop op het alarm moet hebben gedrukt om te laten weten dat het goed gaat. Als niet op tijd wordt gedrukt op de knop zoekt uw alarm contact met de alarmcentrale voor hulp. De instelling van de tijden gebeurt in overleg met u. Bij afwezigheid kunt u deze welzijnsmeldingen zelf (tijdelijk) uitzetten.
  Voor de functie van welzijnsmeldingen betaalt u € 4,00 per maand extra.

 • Sensoren en deurcontacten. Sensoren en deurcontacten zijn ideaal als uw familielid door een aandoening niet op een alarmknop kunt drukken of dat bij nood zou vergeten. Als de sensoren te lang geen beweging hebben waargenomen neemt uw alarmapparaat contact op met de alarmcentrale voor hulp. 
  Sensoren en deurcontacten kosten € 7,50 per maand per stuk.          

Basisalarm Zeker

De naam zegt het al: met dit alarm bent u er extra zeker van dat uw familielid  kan alarmeren bij nood. Dat komt doordat dit alarm èn wordt aangesloten op het internetmodem in de woonkamer èn een sim heeft die de werking van het alarm overneemt als het internet uitvalt. Ook dit Basisalarm Zeker wordt geleverd met een alarmknop voor om de hals of de pols.

Het bereik van de alarmzender is ongeveer 50 meter rondom het basisstation, dus meestal kunt u in uw tuin of op uw balkon ook nog goed alarmeren. U kunt de alarmzender gewoon omhouden bij het douchen. Hij is spatwaterdicht.
Het Basisalarm Zeker kost € 23,25 per maand. Bestel uw Basisalarm Zeker

Links ziet u de halsversie van de alarmknop en rechts de polsversie.

 

Basisalarm GSM

Het Basisalarm GSM is geschikt voor wie geen internetaansluiting in de woning heeft. Dit alarm is voorzien van een sim om te kunnen alarmeren. U kunt kiezen uit een pols- of halszender en hiermee douchen. Het bereik van de zender is ongeveer 50 meter.  Het Basisalarm GSM kost € 25,75 per maand. Bestel uw Basisalarm GSM

In combinatie met het Basisalarm Zeker en het Basisalarm GSM kunt u ook kiezen voor:

 • Valdetectiezender. Deze alarmknop met valdetectie wordt om de pols gedragen. Om een val te kunnen detecteren zijn de snelheid en impact van de val op de pols cruciaal. Of de alarmknop met valdetectie de val herkent en zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp is hier dus afhankelijk van. Zelf kan uw familielid ook altijd op de alarmknop drukken voor hulp. 

  Als u de valdetectiezender neemt in plaats van de standaard alarmzender betaalt u € 9,95 per maand meer.

Uit & thuisalarm

Ons Uit & thuisalarm werkt in en om de woning, maar ook in de rest van Nederland! Dit alarm is dus heel geschikt als uw familielid nog vaak alleen op pad gaat. Uw familielid draagt de alarmknop om uw hals. Als u op de alarmknop drukt komt er een spreek/luisterverbinding tot stand met de alarmcentralist via uw alarmknop. De alarmcentralist ziet dan waar uw familielid is: buiten aan de hand van GPS en thuis door de bluetooth thuisherkenning van het oplaadstation. Zo kan de alarmcentralist de hulpverleners altijd naar de juiste plaats sturen. Ook als uw familielid zelf niets kan zeggen op dat moment.  Dit alarm moet dagelijks worden opgeladen om te functioneren. Voordelen van het Uit & thuisalarm:* overal alarm maken, waar u ook bent* gewoon douchen met uw alarmknop* de spreek/luisterverbinding met de alarmcentralist altijd bij de hand* standaard valdetectie in de alarmknop zodat uw alarm zelf contact opneemt met de alarmcentrale voor hulp als het een val heeft gedetecteerd* geen vaste telefoon of modem in de woonkamer nodig* het alarm controleert continu of hij nog goed werkt* u ontvangt een app voor de familie bij dit alarm. Hierin kunt u zien of het alarm aan of uit staat en een overzicht zien van wanneer het alarm op het oplaadstation is gezet. Als het alarm bijna leeg is ontvangt u een berichtje dat het alarm moet worden opgeladen. Ook kan in de app de locatie van het alarm worden gezien. Deze locatiegegevens zijn echter alleen actueel op het moment dat alarm wordt gemaakt. Anders worden de locatiegegevens met een vertraging doorgegeven* u kunt dit alarm heel eenvoudig zelf installeren. Bestel nu ons Uit & thuisalarm. Dit kost € 24,50 per maand. De eenmalige activatiekosten voor het platform zijn € 25,-

Kosten van de installatie

Installatie en uitleg door onze monteur kost eenmalig € 75,-. Bij vergoeding door de zorgverzekeraar zijn deze prijzen lager. Als uw familielid geen vergoeding van een zorgverzekeraar ontvangt en wij geen kluisje hoeven te plaatsen kunt u er ook voor kiezen om het alarm zelf te installeren. Wij sturen u dan eerst de huurovereenkomst ter ondertekening en daarna het alarm (met duidelijke aansluitinstructie). Dit kost eenmalig € 25,-.Als we naast een alarm ook een Phoniro slot of kluis installeren ten behoeve van de thuiszorg berekenen we hiervoor eenmalig € 20,00 installatiekosten. Het ophalen van uw slot of kluis als u stopt met de alarmering wordt hiermee gratis.

Automatische incasso

De maandelijkse en eenmalige kosten (voor de installatie) betaalt u aan ons via automatische incasso. Uiteraard vragen we daarvoor eerst uw toestemming. Bij bewindvoering overleggen wij met de bewindvoerder over de wijze van incasseren of factureren. In dat geval kan er sprake zijn van een borg.

Folder

Wilt u alles nog eens rustig doorlezen in onze folder? bel ons gerust op 035-6239900 en vraag onze papieren folder aan.