Personenalarmering & leefstijlmonitoring

In de extramurale situatie kunnen onze cliënten uit twee soorten personenalarmering het alarm kiezen dat het beste bij hen past:
 

Het Welzijn thuisalarm (Vivago)

Het Welzijn thuisalarm is een alarmapparaat met slim polshorloge dat automatisch kan alarmeren bij inactiviteit die een half uur tot anderhalf uur langer duurt dan de normale periode van inactiviteit van die cliënt. Uiteraard kan de cliënt ook direct zelf alarmeren als dat nodig is. Dit alarm werkt in en om de woning en registreert activiteit van de cliënt, maar ook of de cliënt slaapt en beoordeelt het slaap/waak ritme en het welzijn. Ook veranderingen in mate van activiteit en ritmes van activiteit worden gemeten en geregistreerd. Veranderingen worden bijgehouden en gekwantificeerd zodat hierop preventief aktie kan worden ondernomen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook reacties op medicatiewijzigingen worden gemeten. Bij dit persoonlijke alarmsysteem kan een app worden geleverd zodat de familie of de thuiszorg eenvoudig inzicht heeft in bovengenoemde zaken. Daarnaast kan met de app worden gezien of het horloge wordt gedragen, of de cliënt thuis is en wat de alarmgeschiedenis is. Alle alarmen gaan via onze professionele alarmcentrale die eerst de loze alarmen eruit filtert voordat de (professionele) hulpverleners worden ingeschakeld. Hiervoor wordt de spreek/luisterverbinding gebruikt die het alarmapparaat tot stand brengt bij alarm. Wilt u dat de alarmmeldingen naar uw eigen alarmcentrale gaan? Ook dat is mogelijk.
In projecten en intramurale situaties kan dit alarm worden uitgebreid met:

  • deursensoren op alle soorten deuren (van koelkast tot buitendeur) ten behoeve van leefstijlmonitoring.

  • dwaaldetectie

  • alles wordt gecombineerd met de informatie van het polshorloge in de app voor de thuiszorg

 


Het Basisalarm

Het Basisalarm is een traditioneel alarm met een alarmzender in de vorm van een hals- of polszender. De cliënt kan in en om de woning snel hulp inroepen door zelf op de alarmknop te drukken. Deze alarmzender is spatwaterdicht, dus kan deze gewoon mee onder de douche. Bij alarm wordt een spreek/luisterverbinding tot stand gebracht met de professionele alarmcentrale via het alarmapparaat. Dit helpt voorkomen dat professionele hulpverleners worden ingeschakeld bij loos alarm. Bij projecten en in intramurale situaties is het mogelijk om te regelen dat de alarmen binnenkomen bij uw eigen alarmcentrale.

Het Basisalarm kan worden uitgebreid met:

  • rookmelders